Tentoonstelling Riet de Koning

Even voorstellen: Riet de Koning

Het is heel leuk om als geboren Zeeuws Vlaamse te mogen exposeren in de vuurtoren in Breskens. Ik ben geboren in Vogelwaarde en heb in drie dorpjes in de omgeving van Hulst gewoond. Na mijn veertigste jaar ben ik verhuisd naar Vlissingen, waar ik werkte als geestelijk verzorger in het ziekenhuis.

Na een mooie tijd in Vlissingen ben ik in Noord Brabant gaan wonen en werken, omdat mijn familie daar grotendeels woont. Daar ben ik begonnen met schilderen. Een ontspanningsmoment en rustpunt naast mijn werk in een verpleeghuis, dat intensief was. Ook nu, na mijn  pensionering, geniet ik van het schilderen. Het schilderen van de zee is heel inspirerend en een uitdaging om de schoonheid ervan weer te geven.

Momenteel woon ik in Breda, maar ik blijf desondanks een echte Zeeuw. Altijd is er een verlangen naar de zee en naar de mooie Zeeuws Vlaamse polders. Het geluid van de golven is een weldaad; de glanzende klei in het najaar op het land is prachtig om te zien.

Ik ben een gelukkig mens, met mijn twee dochters, familie en vriend(en))innen. Ik zie het leven als een soort dans, blijven bewegen door alle ervaringen heen; soms bruisend, soms schuifelend. Mijn gedachten en gevoelens uit ik in gedichten en teksten. Ze geven mijn denken weer en ook de lessen die ik leerde in dit leven. De boeken ‘Niemandsland’ en ‘Levensdans’ vertellen daarover.

In het boekje ‘Afscheid’ vertel ik over de wijze waarop ik in mijn werk als geestelijk verzorger mensen heb mogen begeleiden in het afscheid nemen van hun leven.

Ik hoop dat u geniet van de schilderijen en van de boekjes. Dat u vooral ook geniet van het Zeeuws Vlaamse landschap waarin de vuurtoren een mooi lichtpuntje mag zijn.

                                                           Riet de Koning

De Stichting Vuurtoren Breskens geeft, in de vuurtoren, graag ruimte aan werk van een lokale kunstenaar. Van 1 april tot en met 29 oktober is, als aanvulling op de permanente tentoonstelling, in de Vuurtoren van Breskens dan ook een kleine greep te bewonderen uit het omvangrijke oeuvre van Riet de Koning.

Het in de toren geëxposeerde werk is te koop. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze baliemedewerkers.

Tentoonstelling Riet de Koning – Vuurtoren